Tedavi hareketleri dersi sınav soruları

sınavsorularıTedavi hareketleri dersi sınavına hazırlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon öğrencileri için bazı örnek sorular aşağıda verilmiştir. Sorular en alt düzeyden üst düzeye kadar karma sorulardır.
 
 
 
1.Aşağıdakilerden hangisi pelvik bölge ve lumbal omurların kontrol ve düzgünlüğünü sağlamak için verilebilecek egzersizlerden değildir?
A)Kollar ters T pozisyonunda sırt üstü yatmışken posterior pelvik tilt yapılır, posterior pelvik tilti koruyarak topuklar yerde sürülerek bacaklar düzleştirilir
B)Kedi-deve egzersizi
C)Eller ensede kenetli, yatak kenarında otururken yapılan geriye doğru esneme egzersizi
D)Posterior pelvik tilt egzersizi
E)Yüzüstü posterior pelvik tilt egzersizi
 
2.Lordotik postürde ağrıya neden olan durumlar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
A)Posterior disk aralığının daralması
B)Anterior longitudinal bağda gerilim stresi
C)Eklem yüzlerinde aproksimasyon
D)İntervertebral foramenin daralması
E)Ligamentum flavumda gerilim stresi
 
3.Hangisi spinal traksiyonda vertebralar arasında ki ayrılma miktarını etkileyen faktörlerden değildir?
A)Uygulama süresi
B)Çekme açısı
C)Spinal kolonun pozisyonu
D)Hastanın pozisyonu
E)Kuvvet miktarı
 
4.De Lorme yöntemi için hangisi yanlıştır?
A)Amacı hastanın kaldırabileceği maksimum ağırlık ile o kası kuvvetlendirmektir
B)Bu yöntemin uygulanabilmesi için kasın en az 4 değerinde olması gerekir
C)Hasta ilk olarak 10 max tekrarın 1/2’sii 10 kere kaldırır
D)Sonra 10 max tekrarın 3/4’ünü 10 kere kaldırır
E)En son 10 max tekrarın tamamı 10 kere kaldırılır
 
5.
I. 0-20 derece skolyozda tedavi gerekmez
II. 20-40 derece skolyozda egzersiz+ortez verilir
III. 40 derece üstü skolyozda cerrahi gerekir
Skolyoz tedavisi için hangileri doğrudur?
A)Yalnız I    B)Yalnız II   C) I ve II   D) II ve III   E)Hepsi
 
6)Hangisi izometrik egzersizlerin özelliklerinden değildir?
A)Etkili olabilmesi için en az 6 saniye kontraksiyon gereklidir
B)Her tedavi seansında kontraksiyon sayısı artırılmalıdır
C)Hareketin kontraendike olduğu durumlarda kullanılır
D)İmmobilizasyon sırasında kas atrofisini önlemek için kullanılır
E)Kassal enduransı artırmada etkilidir
 
7.Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Skolyoz tedavisinde simetrik sporlar tercih edilir
B)Kuru yüzme striktürel skolyozda verilir
C)Çapraz yürüme c skolyozda verilir
D)Foksiyonel skolyoz omurgaın geri dönüşü olan lateral eğrileridir
E)Juvenil idiopatik skolyoz 3-10 yaşları arasında görülür
 
8.Aşağıdakilerden hangisi procesus spinosusların orta çizgiden kayma miktarını ölçer?
A)Cobb lippman yöntemi      B) Ferguson yöntemi         C) Bunnel yöntemi     D)Nordvall yöntemi
 
9.Burger-allen egzersizleri hastalara hangi amaçla verilir?
A)İskemik alt ekstremitelerde vazodilatasyonu sağlamak için
B)Foksiyonel solyoz için
C)Tibial torsiyon için
D)Kifolordotik postürü düzeltmek için
E)Hastada üst ekstremite kontrolünü geliştirmek için
 
10.Kifotik postürde ağrının nedeni hangisidir?
A)Posterior longitudunal bağda gerilim
B)M.levator scapulada zayıflık
C)Torasik erektör spinalarda yorgunluk
D)Torasik outlet sendromu
E)Servikal postür sendromu
 
Cevaplar
1.C  2.E  3.A  4.B  5.D  6.E  7.B  8.C  9.A  10.B
 
Not:Bu ders ile alakalı elinizde bulunan soruları fizyoterapistozdemir@gmail.com adresinden bize ulaştırarak Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri ile paylaşabilirsiniz..

15.277 kere okundu

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*